skriva under deadline

Jag skriver på mitt nya bokprojekt med ny arbetstitel: Andarna i Anya. Jag har kommit en fjärdedel ungefär, om jag siktar på en så där 60 tusen ord.

Som vanligt är jag orolig för att inte ”fylla ut” berättelsen, men då gäller det att stanna kvar i scenerna och inte skynda vidare till nästa händelse.

Jag har oxå bokat en lektörsläsning i höst av det manuset. Jag satte november som deadline. Då har jag lagt på en månad extra mot vad jag tror att jag kommer vara klar. Skrivit 15 tusen ord, (ca 25 sidor i word, storlek 11, enkelt radavstånd), hittills på en månad typ.

45 tusen ord kvar… Men den här gången arbetar jag mer strukturerar och efter en synops. Fast jag går utanför den och lägger till scener, men har i alla fall någon slags strukturerad överblick.

Nu är det ju så att min deadline inte på något sätt är skarpt läge. Det värsta som kan hända är att jag inte är klar och behöver avboka lektörsläsningen. Men att ändå ha november i sikte är bra för mig – tvingar mig att skriva även  när det är motigt. För tro mig – det är motigt fler gånger än jag önskade.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *