Skriva tidning

Igår kväll satte jag mig i soffan med senaste numret av tidning Skriva.

Jag har oxå fått hem inbetalningskort för att förnya prenumerationen. Jag måste fundera på det… Jag har haft tidningen i ett par år, ställt upp i alla novelltävlingar, men aldrig haft lyckan att vinna. Så nu orkar jag inte ens bry mig om deras tävlingar. Sedan kan jag bli nedslagen av vissa artiklar och visst innehåll i tidningen, men det är ju såklart  bara jag och jag hur jag väljer att se på innehållet.

Det som kan kännas jobbigt är hur mycket man måste behärska för att skriva en bok. Jag blir avskräck, känner mig dålig. Upptäcker hur mycket jag inte kan, inte vet, hur lite jag följer vissa ”riktlinjer” när jag skriver. Gör jag fel? Jag kan nog inte detta. Jag kommer aldrig lära mig att behärska det här eller det där. Sånna tankar får jag. Så därför funderar jag på att strunta i tidningen och bara köra på i mitt race…

2 reaktioner på ”Skriva tidning”

  1. Jag prenumererar just nu. De drar 78 kr varannan månad. Vissa skrivtips är bra. Det finns massa skrivkurser som man ska delta i enligt expertisen. Jag har aldrig deltagit i en enda. Inte för att jag är kaxig utan för att jag inte vill ändra mitt sätt att skriva. Ibland är jag envis som en åsna. Jag har heller aldrig vunnit en tävling hos dem. Förutom en bildtävling som jag vann första gången jag deltog. Senast igår fick jag meddeland eom att jag inte va ren av de utvalda i en novelltävling. Så visst blir man lite nedslagen ibland.

  2. Nu när jag tänkt en stund har jag valt att inte fortsätta med tidningen. Just nu i alla fall, det kan ju ändras. Blir ofta väldigt stressad av tidning och finner drömmen om att publicera en bok omöjlig… Bättre att inte veta ”allt man måste veta”. Kul att du vann en bildtävling, det har jag heller aldrig lyckats med… Deras novelltävlingar så svåra just för att väldigt många, säkert flera hundra skickar in och det är bara EN vinnare. Lättare att tävla i andra sammanhang där flera vinner.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *