Siktet fel inställt

Jag har funderat mer på det här med olika genres. Jag har hela tiden haft siktet inställt på att skriva chicklit eller relationsdrama, eller olika typer av vardagsdraman, möjligen med ”andliga” inslag, för det är sådana böcker jag själv föredrar att läsa. Men eftersom jag tack vare novelltävlingar skrivit noveller i genre skräck och fantasy har jag upptäckt en fallenhet för den typen av genre. Jag känner mig också oerhört lockad av att skriva ungdomslitteratur, utan att egentligen läst så mycket sådan, inte som vuxen i alla fall. Jag har heller aldrig läst en bok i genre fantasy eller skräck med undantag Stephen King och endast i syfte att studera hans språk (vilken mästare!), för jag gillar inte otäcka böcker.

Jag har skrivit ett manus inom genre chicklit (eller tre och en halv egentligen), som ligger och skräpar i byrålådan. Jag har skrivit ett manus inom typ socialrealism, ”Tre till fyra andetag”, som jag skrivit en del om på bloggen. Och nu har jag ett första utkast på mitt manus med arbetstitel ”Andarna i Anya”, som är en typ av…hmm.. drama (?) relation, sorg, förlusten av ett barn, och en del övernaturliga fenomen.

Men tänk om jag haft siktet helt fel inställt? Tänk om det finns en oupptäckt fantasy- eller skräckförfattare inom mig. Tänk om jag skrivit alla dessa manus i helt fel genre?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *