sätt att skriva på

Att fri-skriva (jag vet inte om ”fri-skriva” är ett vedertaget begrepp, eller bara något jag hittat på) kräver stor tillit till min egna förmåga och berättelsen. Att karaktärerna och berättelsen kommer avslöja sig själv allt eftersom jag skriver och även när jag tvivlar på om jag kommer få ihop det, så blir det en ihopknuten historia i slutet som överraskat även mig. Jag kan börja skriva på en bok med ganska vaga intentioner inledningsvis. Det är spännande att inte själv veta alla hemligheter och förstå alla intriger ordentligt från början, utan få vara med och överraskas.

Att göra en synopsis, kräver mycket mer tankearbete innan själva skrivandet och är något jag aldrig gjort innan (skrivit 3 och ett halvt manus och ska börja med mitt femte).

Jag tänker att jag fortfarande är så ny som författare (jag vet att jag inte är författare, men vill se mig själv så) och försöker hitta vilka arbetsmetoder som fungerar bäst för mig och provar mig fram. Eller så kanske jag aldrig hittar ett optimalt arbetssätt att alltid använda mig av, utan det kommer variera, beroende på typ av berättelse.

Hur som helst, har börjat skissa på en synopsis och ska verkligen tänka igenom nästa bokprojekt, innan jag skriver den här gången.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *