Redigering

Jag har ungefär 40-50 sidor kvar att redigera igenom i manuset ”Drama i triangel” innan det skrivs ut för första gången och får läsas av annan än mig själv. Jag som brukar avsky detta, men nu är det kul. Dels beror det på att manuset snart ska bli läst och jag få feedback, men mycket beror det nog på att det här manuset ska ges ut. Oavsett förlag eller inte och då känns redigeringen mer konstruktiv och kul eftersom jobbet kommer leda till något.

Däremot måste jag ägna helgen åt att läsa Homeros, Odysséen. Bland annat, inför nästa seminarium som är redan på onsdag!

6 reaktioner på ”Redigering”

 1. Jag minns att vi läste Homeros när jag studerade litteraturvetenskap för snart 27 år sedan. Just nu går jag bara och väntar på ett livstecken från tävlingarna på temat Lycka och Folktro. Vad det gäller Lycka ska vi väl få svar nästa vecka men Folktro kanske dröjer några veckor till. Just nu knåpar jag på ett bidrag till Tusen och en natt.

  1. Tycker Homeros är rätt så besvärlig faktiskt… hehe… Folktro skulle man få svar på den 1 mars, så det dröjer ju lite (men hoppas, hoppas). Tävlingen på tema Lycka har jag inte alls räknat med, vet inte om mitt bidrag blev så bra. Spännande med ett bidrag på Tusen och en natt. Den tävlingen kom jag aldrig på nåt till och nu har jag inte heller mentalt utrymme att försöka komma på och skriva något, men lycka till 🙂

    1. Hej, jag fick ett mejl om att tävlingen inte var helt avgjord (vilket jag tolkar som att just mitt bidrag inte kom med, dom som kom med fick nog ett annat mejl). Hur lät ditt mejl?

     1. Vi fick samma mail. Några noveller kommer med andra är tveksamma. Jag skickade in flera bidrag så visst hoppas jag att åtminstone ett kommer med. Det jag mest hoppas på är Folktro. Jag skrev så många bidrag och kämpade på. Just nu gläds jag mig åt magasinet som har lanserats. Min novell där refuserades av tidningen jag skriver för ibland. Så man ska aldrig ge upp, Å andra sidan passade novellen inte för en äldre läsekrets.

     2. Jag hoppas oxå mest på folktro. Ett av mina bidrag (med titel: Häxans dotter) älskar jag verkligen och skulle bli så ledsen om just den novellen inte fick bli publicerad och läst. Men samtidigt, precis som du skriver, det som refuseras på ett ställe kan antas på ett annat ställe.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *