Rädsla

Jag sitter och tänker på novelltävlingen Miramir anordnade på tema Folktro. Jag älskade den tävlingen, precis rätt tema och genre för mig. Nu är jag så nervös och rädd inför att få besked om någon av mina bidrag var tillräckligt bra för att få vara med i antologin.

Jag förlorar de flesta novelltävlingar jag ställer upp i och det är helt okej, man vänjer sig. Men vissa novelltävlingar är mer viktiga än andra… Den här tävlingen är viktig för jag lyckades verkligen med en novell som jag hoppas så innerligen ska bli utvald för den förtjänar att bli läst. Usch så nervös jag är. Vill bara ha besked NU!

Fick förresten besked från Året Runt att de tackar nej till en inskickad kortroman av mig. Vilket var väntat, för ”kortromanen” var inte från början skriven för den tidningen och den målgruppen, så jag förstår att den inte passade in, det var bara en chansning.

Men nu sitter jag här och hoppas så mycket på vissa andra noveller jag skrivit till tävlingar. Hoppas hoppas, är sjukt nervös. Nu får jag skärpa till mig, jag får inte ge det för stor betydelse, men känner mig liksom rädd för att ”misslyckas”… dessa nerver alltså, nästan inte värt att ställa upp i tävlingar för man skulle ju slippa förlora…

4 reaktioner på ”Rädsla”

  1. Sitter i samma båt. Jag hoppas så mycket på Folktro. Skickade in flera bidrag. De fick in 130 bidrag så konkurrensen är hård. Jag skickade även in flera bidrag till tävlingen på tema historiska dräkter. Har inte skickat in ett enda bidrag än till Tusen och en natt. Det går trögt. Deltagit i två andra av hennes tävlingar och kammat hem noll. Väntar även på novelltävlingen på temat Lycka. Lycka vore att åtminstone få elta i en antologi i år.

    1. Den här väntan är så nervös… usch. Om jag inte fick med något bidrag vill jag liksom veta det nu… så jag kan sluta gå runt och hoppas. Jag har bara skickat in på tema Lycka (förutom Folktro), dom andra tävlingarna du nämner har jag inte skickat bidrag till. Ett stort lycka till, till oss båda 🙂

      1. Tävlingen på temat Lycka borde vara klar. Jag tror vi skulle få besked i slutet av januari. Men Folktro dröjer nog in i februari.
        Tävlingen på temat Tusen och en natt har inte haft deadline än.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *