Nytt manus

I veckan har jag börjat skriva på ett nytt manus. Jag kallar den: Änkan, som arbetstitel. Under några månader har jag samlat över 10 sidor med lösa scener och lite dialoger och handlingen i grova drag. Då jag inte skriver efter en detaljerad synops så kastar jag mig bara in och hoppas att det bär hela vägen (hittills har det gjort det). Detta blir mitt sjätte bokmanus (har ett halvt bokmanus jag övergett bakom mig oxå). Jag lär mig mer och mer för varje rad jag skriver och uppehåller mig inte vid gamla manus som det inte blev något med.

Min taktik för att skriva ”Änkan” är att bara skriva ur mig scenerna utan stränga krav på språklig perfektion. Jag vet inte allt som ska hända och det finns luckor på vägen… Men jag gillar att själv överraskas av mina karaktärer så jag tänker att det inte gör någonting. Det som är svårt med detta manuset är att en av huvudpersonerna är en 39-årig man med kriminell läggning… Så långt ifrån mig själv jag kan komma, svårt!

Jag har några nyckelscener jag ska skriva i så kronologisk ordning jag kan. Därefter ska jag ”fetta” på ”skelettet” och fylla på där det fattas (vilket ofta kommer till mig ju mer jag skriver på manuset).

Den här gången ska jag inte stressa igenom scenerna. Eller jo, i början, för att få fram händelseförloppet och själva ”storyn”, sedan ska jag gå tillbaka och stanna kvar i scenerna.

Deadline för färdigt manus att skicka till lektör sätter jag till 1 oktober. Det är en generös deadline…. Jag siktar på 70 tusen ord (vilket blir det längsta manuset hittills om jag lyckas).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *