”Nyårslöften”

Hmm… nu ska jag inte bli för ambitiös. Jag tänker nog ha ett ”uppehåll” och skriva mer sparsamt/långsamt under 2019. Eftersom jag ska läsa Litteraturvetenskap under vårterminen och jobba heltid som vanligt så får jag nog sänka ambitionen för vad jag ska hinna och orka med. Sedan finns en tanke om vad som händer hösten 2019, men vet inte riktigt än… Hur som helst, under 2019 vill jag i alla fall:

  1. Vinna två novelltävlingar, gärna där vinsten är att få novellerna publicerade i antologier.
  2. Slutföra manus ”Vildkatt och Änka” och skicka till förlag och eventuellt kolla upp det här med att publicera på egen hand, om nu just det här manuset ska få äran att bli min första ”riktiga” bok.
  3. Skriva färdigt ”Drama i triangel”.

Så. Det får nog räcka.

Vad har ni andra skrivande människor för ambitioner och målsättningar inför skrivandet 2019?

3 reaktioner på ””Nyårslöften””

  1. Jag har nog samma tanke att dra ner lite på skrivandet. Bara delta i tävlingar som verkligen intressserar mig och som resulterar i en antologi. Det ska tydligen bli en ny Jul igen och den priioriterar jag detta år. Deltog i HC Andersen och Grimm specialutgåva. Inga vinster så jag vet inte hur jag gör med Tusen och en natt. Fantasymagasinet ska tydligen lanseras sista januari. Emelie Kempe hade en tävling i våras. Så där är jag med. Jag skriver inte så mycket noveller för tidningen heller. Väntetiderna är så långa och de läser inte novellerna i den takt de kommer in. Så där blir det inte lika framgångsrikt under 2019. Jag skriver för att må bra. Det är nog viktigast för mig även om man lite besviken om man misslyckas i en tävling där man satsat mycket tid och ork.

    1. Om det blir en till ”Jul igen” får du gärna skicka en blänkare om det till mig 🙂 Jag är inte så aktiv på sociala medier alltid så det känns som jag kan missa lite… Jag tänker att vi får var glada för ett mycket bra skrivår 2018, och alla år kanske inte alltid kan se ut så. Livet går liksom i cykler, ibland är man mer ”aktiv”, har flow och mycket energi, men dessa perioder måste nog få avlösas av lugnare perioder. Och du har ALDRIG ”misslyckats” i en tävling. Det finns inga misslyckande, bara lektioner 🙂 Jag tänker att allt jag skriver, även det som (vilket är det mesta) inte blir något med – alltså texter som inte ”vinner” eller publiceras, ändå har gett mig något, någon lärdom. Allt skrivande är lärande 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *