Ny novelltävling 2017 !!!

Hittade en jättekul novelltävling som sträcker sig in i år 2018. Novelltävlingen heter ”Sjön”. Läs mer på sidan: http://www.miramir-forlag.com/2017/09/24/novelltavling-sjon/

Så här står det bland annat: ”Novellen måste kunna kategoriseras till skräck / spänning och får även ha inslag av fantasy. Den ska inte vara längre än 30 000 tecken inklusive mellanslag.”

Det här är helt perfekt! Jag har en novell som passar klockrent in. En sjö är central i berättelsen och genre är fantasy. Det är en av mina bästa noveller som tyvärr förlorade i den novelltävling som jag skrev den för i våras. Jag har verkligen väntat på att just den novellen ska få en ny chans, och jag ska självklart förbättra den nu när vi varit ifrån varandra några månader innan jag skickar in den.

I vanliga fall bryr jag mig inte om novellen jag skrivit och förlorat en tävling med (med tanke på att jag förlorat minst 15 novelltävlingar), det är bara att skriva vidare och framför allt skriva NYTT! Jag tror att det kan vara ett misstag annars, om jag skulle vara för fäst vid en novell och försöker knö in den i andra sammanhang/tävlingar. Ta förlusten som en lärdom/skrivövning och skriv vidare, skriv nytt. 

Men nu bryter jag alltså min egen regel och ska använda en gammal novell till en ny novelltävling. Men vem vet, jag kanske faktiskt kommer på något nytt, vilket vore mer rätt. Men den där gamla fantasynovellen… jag är fortfarande rätt kär i den, för mig blev det en riktig pärla och jag måste ge den en till chans till publicering.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.