NaNoWriMo

Kom på igår kväll när jag gick och lade mig att det var den 1 november och november månad innebär ju: NaNoWriMo 🙂 Det är verkligen något för mig, men jag har aldrig gjort det. Kanske skulle jag ge det ett försök nu när jag precis börjat med ”Bussen”? Jag lade i stort sett hela skrivdagen igår till att städa upp bland alla (ca 15) dokument och strukturera upp hela manuset, typ. Jag skulle nog kunna planera sönder hela manuset. Men det sista och roligaste jag gjorde innan jag stängde ner vid 17.34 var att skriva första scenen som blev en prolog, mer om det sen.

För den som inte vet vad detta är kan läsa på Wikipedia: NaNoWriMo står för National Novel Writing Month och är ett slags tävling där deltagarna ska skriva en roman på 50 000 ord under trettio dagar i november månad. Tävlingen startades 1999 av Chris Baty, då med 21 deltagare. 2005 hade tävlingen över 50 000 deltagare. För att vinna tävlingen krävs endast att deltagaren når målet på 50 000 ord, inga pris delas ut för kvalitet eller dylikt utan hela projektet är egentligen bara en kreativ process och en ”rolig grej” där deltagarna kan dela sina sorger med tusentals andra likasinnade under en hektisk månad.

Jag gillar snabbhet och att producera mycket. 50 000 ord delat på 30 dagar = ca 1 666 ord om dagen. Lätt som en plätt 🙂 eller? Hehe. Jag kan faktiskt lätt skriva 2-5 tusen ord om dagen, bara jag vet vad jag ska skriva/gestalta och när jag faktiskt har hela arbetsdagen till förfogande. Men förutom skrivandet måste jag arbeta mån-fre och sköta hem och familj och allt ni vet, så som alla har det. Just det, jag pluggar ju oxå. Men skulle jag kunna skriva i snitt, avrundat uppåt, 1 700 ord om dagen på nya manuset ”Bussen”? Jag är sugen på att ge mig den här utmaningen, men är lite rädd för att livet ska komma i vägen och att jag ska misslyckas. Ibland blir den rädslan så stor att jag inte ens vill försöka. Men vad tusan, jag ger det ett försök. NaNoWriMo, here I come 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *