Mer feedback …

Fick mer feedback från författaren Katarina von Bredow som läst mitt manus ”Bussen” (måste ju komma på en skitbra titel istället för denna arbetstitel!), började typ gråta (jag är lättrörd på så vis) när jag läste detta: ”Jag tycker att du har lyckats väldigt bra med att placera historien i en vanlig verklighet av tonårsliv och relationer, det verkar också vara ett säljbart koncept just nu–läsarna vill ha gastkramande mystik och spänning och samtidigt hög igenkänning, vilket kan vara rätt svårt att kombinera. Utan att ha järnkoll på kommande utgivningar, tror jag att det är en stor fördel för dina möjligheter att du har gjort som du har gjort och faktiskt även rott hela upplägget i land utan att kapsejsa.

Karaktärsteckningen är också något som imponerat ordentligt på mig –och då brukar jag vara extremt petig just när det gäller att gestalta personer trovärdigt, intressant och samtidigt ge varje viktig karaktär en egen resa, en utveckling. Det är avgörande för om jag alls ska ha lust att läsa vidare eller inte, hur bra själva handlingen än är. Karaktärerna bär händelseförloppet på sina axlar–har författaren inte lyckats med karaktärerna så spelar det ingen roll hur det går i historien om dem eftersom man liksom inte bryr sig. Men du har lyckats med dina karaktärer! Det finns lite småpyssel, men de flesta håller klockrent i princip varje gång de visar sig.”

Sedan kommer lite konstruktiv kritik, för allt igenom är ju såklart inte positivt: ”Akt 1 behöver en liten putsning, jag har markerat en del i texten. Fast när jag läste den biten så hade jag ju ännu inte sett vilket energi och framåtrörelse du har förmåga till, så nu i efterhand så tror jag att du kan tänka över några saker till. Framför allt i de passager där allting tappar tempo på grund av långa inre monologer som blir lite för teoretiska och ibland en smula tjatiga …

Det mesta arbetet har du i akt 3, som inte bara är den överlägset längsta utan också den svagaste.”

Jag har ändå en hel del att fixa med, men det ska bli kul 🙂 Fått en nytändning efter typ tusen refuseringar av ”Drama i triangel” och en del okonstruktivt deppande… hehe. Nu jäklar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.