Lucida, here I come

Nu har jag bestämt mig och idag påbörjat nästa manus och bokprojekt. Det blev min ungdomsbok med arbetstitel Lucida (namnet på huvudpersonen). Jag planerar fem böcker i serie och det är genre fantasy (och jag som aldrig ens läst en endaste bok i den genren..)

Det känns kul och bra, men omfattande och stort. Jag befinner mig inte längre i ett vakuum och livet innehåller mening igen 🙂 Men jag märker att det här projektet ställer andra krav på mitt skrivsätt. En serie om fem böcker kan jag inte ”la la” ur mig, inte fri-skriva på intuition. Jag måste veta vad som ska ske hela vägen!

Jag har alltså dag ett på projekt Lucida börjat med att stolpa upp en synops som spänner över fem böcker och sorterat all oorganiserad text jag har samlat på mig under inflytande av inspirationsguden under de senaste två  åren (ja ni läste rätt, för två år sedan fick jag idén och först nu tar jag tag i den, jag ska vara glad att Lucida väntat på mig och inte dragit vidare). Jag kommer självklart fortfarande skriva på intuition, något annat sätt går inte att skapa text på för mig, och jag vet att text föder mer text, men nu har jag någorlunda riktning.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *