läsa

När skrivandet går trögt, brukar jag försöka läsa istället. Det är nog lite så att när jag har svårt att producera så behöver jag konsumera och ”fylla på”.

Det har varit några fantastiskt fina dagar och jag älskar att bo i hus. Tyvärr blir det kanske inte att sitta och läsa ostört i två timmar utan mer tio minuter här och där, men det är ju så livet är just nu med småbarn 🙂

Att jag nu läser just ovanstående bok är att jag alltid misslyckas med att skriva sådana noveller (tolkningar av olika typer av gamla sagor). Boktuggs novelltävling, vill jag gärna skicka ett eller två bidrag till senare i sommar och då är det bra att ”läsa på” lite. Det är förresten ett bra tips till alla novellskrivare där ute. Om ni inte vinner i ett sammanhang, läs dom vinnande novellerna och fundera på vad dom har som inte din novell hade. Ibland är det ju faktiskt så att man inte var tillräckligt bra, men ibland upptäcker man att vinnande bidrag inte är så mycket bättre än en själv … (Då handlar det nog till stor del om smak och tycke hos juryn).

Jag skulle vilja starta en bokblogg. Det hade varit kul 🙂 Dels skulle jag se hur många böcker jag faktiskt läser under året och blogga är ju lite kul rent allmänt. Samtidigt känns det svårt att ”kritisera” andras böcker när jag inte gör det bättre själv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *