Lärdom 1

Nu har jag satt igång med lektörsutlåtandet, så här skriver lektören bland annat:  ”Du skulle ännu mer kunna använda dig av miljöbeskrivningar och detaljer än vad du gör nu, för att fördjupa stämningar.”

Så här är det. Personligen ogillar att läsa miljöbeskrivningar i romaner. Jag tycker det är så tråkigt. Jag bryr  mig inte om hur ett rum ser ut, jag vet hur ett kök ser ut, det jag bryr  mig om är människorna i rummet, vad de gör, vad de säger till varandra. Handlingen i centrum. Men nu ska jag ta till mig av det lektören skriver och jag funderar, kommer på att jag också tycker det är svårt att skriva miljöbeskrivningar, varför? Jo, antagligen för att jag bara skummar igenom miljöbeskrivningarna i de romanerna jag läser och därmed aldrig stannat upp, analyserat, tänkt: vad gör en bra miljöbeskrivning? eller varför är just den miljöbeskrivningen tråkig?

Lärdom 1: utveckla min förmåga att skriva bra miljöbeskrivingar! (Jag tror oxå att detta hänger ihop med att jag har bråttom genom scenerna och behöver stanna kvar lite i dem…)

Som sagt, det är mycket lärorikt att analysera och bearbeta text och det är precis så jag ska tänka för att uppbåda energi för att orka angripa manuset: Anya.

Jag får se det som en enorm skrivövning 🙂

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *