Jul ledigt

En författare är visserligen aldrig ”ledig”, men att inte på några dagar, (tre) haft skrivtid har faktiskt varit bra. För nu kliar det extra mycket i händerna och kokar i huvudet av idéer, ändringar, nya och fördjupande scener, och en till deckarnovell (!) som vill bli skriven.

När jag skrivit riktigt mycket blir jag liksom tom i skallen, sitter till slut och bara glor på texten och vet inte riktigt hur jag ska angripa den. Mycket text, att gå igenom, revidera, skriva om och skriva rätt (plus allt tvivel och självkritik som följer med det) är jobbigare än att öppna ett nytt tomt dokument och bara skriva av mig i ett skrivrus, eller skriva nya scener till pågående manus.

Att som över jul få lite distans till texterna, (datorn helt och hållet) har gett möjlighet att reflektera, iaktta min omgivning och lyssna inåt. Jag har oxå läst tre böcker, varav två skrivhandböcker som jag rekommenderar.

Skriv på! En handbok i skrivandets konst, av Elizabeth George Konsten att döda. Så skriver du en kriminalroman, av Sören Bondesson.

img_1918

Nu ska jag ägna resten av kvällen att skriva på den nya deckarnovellen 🙂 Får sedan be några betrodda testläsare rösta på vilken jag sedan skickar in.

En reaktion på ”Jul ledigt”

  1. Oj, vad flitig du varit på bloggen sedan jag läste senast! Spännande att skicka in alster till en tävling. Tänkte också på att det finns så många mindre förlag som man aldrig har hört talas om. Ska tipsa om det när jag stöter på något.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *