Jag tråkar tydligen ut…

Klockan 8:15. Vi ska gå till dagis och då ska ”Mamma passa på att jobba lite”, mumlar jag i förbifarten mellan jakten på solkräm och hennes ryggsäck.

”Du ska alltid jobba, mamma”.

Jag stannar upp. ”Det gör jag väl inte?” Lite stött faktiskt. Med tanke på hur mycket tid jag ändå spenderar med barnen + att hon ändå föredrar att springa till grannen och leka än att vara med mig. ”Jag passar på att jobba när du är på dagis”, säger jag men känner ändå det där dåliga samvetet av att inte vara tillräcklig.

”Mamma”, hon tittar allvarligt på mig. ”Du tråkar ut mig med ditt jobb”.

Haha. Jag blev helt paff av hennes uttryck. Men nu vet jag det. Jag tråkar alltså ut min femåring med mitt jobb (=skrivandet) 😊

(Jag tror helt ärligt att jag tråkar ut min man också… hehe. Skulle behöva några författarkollegor att prata av mig med.)

7 reaktioner på ”Jag tråkar tydligen ut…”

  1. Hur gick det med Drop a story. Jag kom tydligen på tredje plats. Alltid något när det känns tungt. Har problem med ögonen och står nu på väntelista.

  2. Nej, i det sammanhanget gick det inte så bra. Ingen placering alls för mig. Jobbigt med ögonen, ett viktigt redskap i skrivandet och livet i stort såklart. Hoppas du få komma intill snart och blir bättre.

  3. Drop a story…tja…omröstningsprylen är kanske inte den mest lyckade…vissa har mer fördel än andra beroende på hur många ”vänner” man har på sociala medier.
    Jag skickar in där för att det är en rolig liten tävling vid sidan om stortävlingarna. Vet att jag aldrig kommer vinna, men vad !”#¤.
    Och ungar är för söta, haha!!! Å andra sidan har du chansen att indoktrinera henne in i det skrivande livet nu…följa med på spännande researchresor och andra spännande prylar som rör skrivandet.

    1. Jag har oxå tänkt så med tävlingar där folk ska rösta i. Är ju inte den mest aktiva och populäraste på sociala medier, hehe. Min tjej är ju bara fem år, men snart, när hon blir lite äldre kan hon få agera testläsare på barnböcker jag skulle vilja skriva 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *