Jag får inte bli lat och bekväm

Jag hade nästintill bestämt mig för att ge ut en bok på egen hand under året 2019, eller början på året 2020. Tänkte hoppa över att skicka manus till förlag som ändå refuserar och publicera direkt själv istället. Men så har jag tänkt lite mer och märker hur mycket bättre manuset ”Drama i triangel” nu blir av att jag redigerar mer ordentligt i det.

Även mitt gamla manus ”Axel och den magiska boken” (som refuserats av samtliga förlag) blir så mycket bättre med mitt nya arbetssätt att angripa och redigera i manus.

Jag inser att jag varit för snabb med tidigare manus jag skickat in till förlag. Jag har varit för lat, för rastlös, för otålig och tänkt att ”det duger” eller ”det kan ju förlagets redaktör se över”. NEJ!!! Det går inte att tänka så. Jag får inte bli lat och bekväm. När det skickas in flera tusen manus om året till förlagen så kan jag inte tro att just mitt manus ska bli antaget om det inte är väl genomjobbet och är i sin bästa version. Inget mindre duger, inget mindre sticker ut och konkurrerar med alla andra tusen manus.

Jag måste först uttömma mina chanser att bli antagen på ett förlag först, innan jag ger ut själv. Och jag har en plan för detta. En långsiktig plan, där jag inte ska skicka in något manus för om minst 6 månader fram i tiden så jag verkligen, verkligen, verkligen hinner jobba med det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *