inte bra

Skrivit på en ny novell hela dagen och det blir så dålig! Fattar inte vad det är för fel?! Varför kan jag inte skriva? Det blir bara skit. Har jag lagt en hel dag på detta? Över 5 tusen ord med skräp!

Får lite panik över alla skrivtimmar idag som lagts på skit… Är trött i huvudet nu så ska stänga ner, sätta mig och läsa och låta novellen ligga ett tag. Kanske kan jag fixa den en annan gång när jag har lite distans… men skit oxå. Vilket slöseri. Varför kan jag inte komma på nått bra? Om jag bara vet vad jag ska skriva brukar jag ändå ”kunna” skriva, det svåraste för mig är ibland att komma på vad jag ska skriva. Och då fårjag ändå har många idéer till romaner, men tycker det är svårare med noveller.

Jag skriver sällan en novell ”bara för att” eller för jag fått en idé. Oftast är det någon novelltävling med givna regler såsom genre, antal tecken och så vidare. Men nu har jag försökt krysta ur mig en novell i en dystopisk värld med någon fånig kärlekshistoria mitt i. Blä. Blev inte bra. Tror just att det är dystopin som är svårast att skriva. Jag är inte hemma i den genren och det är svårt med ”trovärdigheten”.

Egentligen är idén till den här novellen för stor. Skulle mer passa som en kortroman. Det känns som jag vill för mycket jag inte har utrymme för att underbygga och då blir det platt. Känner mig inte heller manad att komma på något nytt. Det är i alla fall lång deadline på den här novelltävlingen så jag låter skräpet ligga och se om texten går att rädda någon annan gång. Imorgon blir det manusredigering istället, det ska nog gå bättre.

2 reaktioner på ”inte bra”

  1. Låt den vila ett tag. Deadline är väl inte förrän sent i höst. Själv vet jag inte om jag ens ska försöka. Det där med framtidsvärldar är nog inte riktigt min grej. Jag har skickat in två bidrag till tävlingen på temat Tabu och hoppas att den ena av dem ska falla dem i smaken. Till Opulens har jag skickat in en gammal novell som blivit refuserad i en annan tävling. Korrigerade den lite bara. Nu är chanserna små att komma med där. Likaså i Everlasting. Jag fick ett tips av Eva Sjögren. Det finns någon med namn Hank Holmström som söker mörka noveller i olika genrer. Hans hemsida är inte klar men där ska tävlingen presenteras. Han har Facebook så du kan söka på hans namn. Deadline är visst 20 juli. När jag sett hemsidan ska jag ta ställning. Det känns som huvudet behöver vila mycket denna sommar men det hindrar väl inte att man knåpar ihop några noveller för skojs skull.

    1. Ja, den novellen får ligga till sig, för svår för stor, för dålig just nu… hehe och framtidsvärldar är svåra att beskriva så det känns trovärdigt märker jag. Tabu har du säkert bra chans på, med tanke på hur många noveller de söker 🙂 Jag tror vi båda får vara med (om jag inte fattat fel det här med begreppet ”tabu”) 🙂 Tack för tipset, mörka noveller känns jag har gott om i ”refuseringshögen”, kanske nåt därifrån kan duga 🙂

      Jag tror oxå på att vila huvudet lite. Det är minst lika viktigt att ”fylla på” med andra intryck och aktiviteter än att bara sitta vid datorn och producera text. Sedan kommer jag säkert oxå, precis som du, skriva på för att känna kul igen och för att man inte kan låta bli 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *