Höstlov = Skrivtid

För en stund sedan åkte maken med dottern till farmor och farfar. Jag har oxå tagit ledigt från mitt riktiga jobb för att ägna mig åt skrivandet. Men vad ska jag skriva på?

Det finns ingen novelltävling som jag direkt skriver på och inget manus. ”Drama i triangel” är hos testläsare, likaså ”Drakmärkt”. ”Änkan” ligger hos agentur och väntar på refus. What to do?

Jag kommer nog ägna den här torsdagen åt att skriva för Året Runt. Ska fixa färdigt en novell till dem och kanske skriva en till ”kort-roman” (läs: lång novell i tre delar). Men vad ska jag skriva på fredag och lördag innan familjen kommer hem igen?

Det är konstigt att befinna mig i det här skrivvakuumet, att liksom vara mellan projekt. Tror inte jag vill vara kvar här mer utan nu måste jag börja med något nytt och det är det bästa. Bara tanken på att sätta igång med idén till en skräck-ungdomsroman (”Bussen”) får det att kittla och pirra i kroppen av iver och inspiration. För det är verkligen i början, på idéstadiet, och när jag skriver första utkastet som inspirationen och den största skrivglädjen finns 🙂 Resten, all redigering m.m. är inte så kul, det är där det hårda jobbet, tålamodet och disciplinen kommer in för mig.

2 reaktioner på ”Höstlov = Skrivtid”

    1. Jag har sett den och funderar lite, men har aldrig lyckats med hennes novelltävlingar så får se om jag lägger tid på tävlingen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *