Gjort bort mig!

Igår fick jag information om att jag tydligen har en novell med i antologin ”Revansch” som precis kommit ut. Läs om den här: https://skrivarsidan.nu/bocker/revansch-2020.html

Jag fattade ingenting förutom en gnagande känsla i magen om att jag gjort mig. Jag brukar liksom veta om en novell varit ett av de vinnande bidragen. Det var då Skrivarsidans novelltävling 2019, ett bidrag jag skickade dit och som INTE vann. Tydligen var novellen en av finalisterna (?!) och fick därmed vara med i antologin. Detta har gått mig helt förbi. Jag vet inte om info aldrig skickats ut, eller om jag missat den men det hade varit trevligt att veta. I vanliga fall hade ju detta varit en positiv nyhet, om det inte vore för att jag dammade av den här novellen, skrev om den något, förbättrade den avsevärt och skickade till Emelie Kempes novelltävling på tema ”sommarmystik” där novellen oxå var en av vinnarbidragen!

Nu får man ju självklart inte skicka in bidrag som redan är publicerade, men jag hade ingen aningen om detta! Efter några turer fram och tillbaka så petas novellen från ”Sommarmystik” med rätta. Men det är synd för novellen var så mycket bättre än den första versionen jag skrev som jag såhär i efterhand tycker är dålig. Läs inte den! Men det är som det är. Sammanfattningsvis känner jag mig skitdum.

2 reaktioner på ”Gjort bort mig!”

  1. Hej
    Visst hade du två noveller i sommarmystik så då har du en kvar. Det är väldigt lätt hänt att skicka en och samma novell till olika tävlingar.

    1. Jo, jag har ju ett annat bidrag kvar i sommarmystik, tur 🙂 Visst är det lätt gjort, man vill ju få användning för sina alster och särskilt de som blev bra eller har potential att bli riktigt bra. Det knepiga i det här fallet var att ingen informerade om att mitt bidrag skulle hamna i en antologi och då trodde jag ju såklart att novellen var ”förlorad” och kunde användas i andra sammanhang.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *