Gammal novell

Försöker damma av gammal novell jag påbörjade i början av juni. Den är till tävlingen ”Dystopian romance” och jag tyckte novellen blev skräp då i juni. Novellen är på 6 323 ord (eller 34 726 tecken ink blank för den som räknar så) och alltså alldeles för lång för att strunta i.

Tycker jag fortfarande novellen är skräp? Nej, inte fullt ut… Men jag märker hur svårt det är att skriva färdigt något jag påbörjade för så länge sedan. Det är inte bra med för lång tid mellan skrivpassen på ett specifikt projekt. Tid är bra för redigering, men inte för att skriva klart. Jag minns inte riktigt vad jag ville uppnå. Har tappat känslan och känner inte mina karaktärer längre. Men jag har skrivit alldeles för många ord och lagt för många skrivtimmar på novellen för att skita i den.

Grejen är att novellen är bra i början, men svag i slutet. Vet inte hur jag fixar till det utan att skriva allt för mycket. Suck. Jag kommer skicka in den till tävlingen, men den kommer inte bli antagen.

Viktig läxa att lära: Lägg inte massa timmar och ord på något som inte blir bra! Hoppa över tävling och lägg skrivtiden på  mina manus istället.

4 reaktioner på ”Gammal novell”

  1. Jag har inte ens påbörjat en novell till Dystopian romance. Det finns ju tid än men vill gärna ha något annat intressant skrivprojekt. Igår fick jag mail från Kvällsstunden. De ska publicera en novell i november. Den skickade jag in vid Valborg förra året. Jag trodde att den blivit refuserad så jag blev mycket snopen. De verkar läsa novellerna lite hur som helst. Novellen som var publicerad i sommar hade jag skickat in i december. Jag hörde mig för till den nya chefredaktören. De skulle fortsätta med en novell i veckan och då minskar chansen att bli publicerad. Däremot ska de ha två följetonger. Du brukar väl skriva följetonger. Antologin på temat Folktro kommer tydligen inte förrän i november och den ser jag fram emot. Tabu lanseras till bokmässan och det är ju en månad dit. Nu har jag jobbat i två veckor och det är så stressigt i skolan. Jag orkar helt enkelt inte skriva något i veckorna.

    1. Grattis till novellen i Kvällsstunden 🙂 Ja, den tidningen verkar göra lite hur som helst. Jag har bara skrivit en följetong för Året runt och en nyligen i tre delar som jag ej fått svar på om dom vill ha. Det är lite jobba med följetonger och värt det till Året runt för dom betalar bra, det känns inte som Kvällsstunden betalar så bra och då är det inte värt min skrivtid som jag är rädd om. Folktro ser jag jättemycket fram emot, älskar temat 🙂 Tabu är jag mest generad över… hehe. Men alla publiceringar är ju kul 🙂 Förstår att du inte orkar skriva på veckorna när du jobbar, det gör inte alltid jag heller om det är mycket. Mitt jobb går upp och ner hur mycket jag har att göra.

      1. Kvällsstunden betalar 800 kr för en novell före skatteavdrag. De sänkte arvodet vid årsskiftet. Tidigare var det 1000 kr före skatteavdrag. Nu lär det väl bli omöjligt att få något publicerat. Endast en novell per nummer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.