Förlust

Vissa förluster gör mer ont än andra. Precis nu besked om förlust angående en novelltävling jag hoppades mycket på. Kanske för att jag vann hos dem i deras förra novelltävlingen, kanske för att jag var mycket nöjd med mitt bidrag… besvikelsen är stor. Men hundra bidrag och endast tio noveller skulle plockas ut, jag fattar ju oxå att konkurrensen är superhård. Men ändå. Jag blir depp.

Deppig avslutning på en lördag.

Kan dom inte mejla ut sånna här tråkig besked på typ en måndag? Vem gillar måndagar liksom?

4 reaktioner på ”Förlust”

  1. Håller med. Vissa förluster gör mer ont än andra. Den här gjorde inte lika ont som tävlingarna som Sofi arrangerat. Jag är nog som mest glad när jag är mitt uppe i projekten. Sedan blir det lite tomt när man skickat in. Jag deltog även i Malmö 2048. Det tog dem tre månader att hitta sex vinnare. Det visade sig att resten var inbjudna författare. Tävlingen var dessutom förlängd en hel månad. Ibland känns det som att en del är bestämt i förväg.

    1. Om man tävlar mot ”riktiga” författare känns det inte helt lätt… 🙁 Det kan dom ju informera om så alla vanliga hobby-författare vet vad man tävlar emot. Ibland tänker jag att det är bra att förlora lite, inte direkt, men sedan när jag har lite distans till förlusten. Ifall man vann allt man ställde upp i, tror jag inte vinsterna skulle betyda lika mycket, just för att man refuserats så himla mycket, och förlorat i tävlingar, så blir dom positiva beskeden mer glädjande och betydelsefulla.

      1. Precis så är det. Det är motgångarna som är drivkraften. Eva Sjögren meddelade att även hon drog en nitlott i Everlasting. Hon ska ge ut en egen novellsamling så småningom. Nu finns det inga fler novelltävlingar så nu blir det att skriva bara för jag tycker det är kul.

        1. Kul att ge ut en egen novellsamling, skulle jag oxå kunna tänka mig för noveller och det korta formatet är verkligen min grej. Nu när jag inte har noveller att skriva så är det fokus på kursen jag läser och mina manus, så jag tycker det är skönt att det inte är någon tävlingen just nu 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *