Feedback på manus

Nu har jag fått tillbaka feedback på manuset ”Drama i triangel” som jag skickade tillbaka till lektören som läste det för första gången. Hon skulle göra en enklare genomgång då jag redigerat/strukit/lagt till och ändrat mycket för att se hur hon nu tyckte manuset blev. Bra 🙂 Jag blir riktigt peppad av den positiva feedbacken, lektören är duktig på att lyfta styrkor och ingjuta självförtroende vilket jag behöver. Otrolig skillnad mot lektören jag provade tidigare i år.

Lite utdrag från utlåtandet: ”Mitt förslag är att kasta läsaren snabbare in i action för att verkligen fånga in och fängsla så fort som möjligt.” …. ”Viss otydlighet kring genre och en något svagare inledning jämfört med manuset som helhet är det som möjligen oroar en aning.” Detta med inledningen ska jag se över igen… Lektören har ju rätt, så det är bara att stryka och tajta till. Men svårt.

Och till det positiva, som i sista delen av manuset: ”Sista fjärdedelen som tidigare var en aning oredigerad är nu mycket välskriven. Språket är moget, vackert och säkert. Och slutscenerna håller toppklass! Spänningen har skruvats upp och det har dragits ut på den. Febrigt, otäckt och snyggt uppbyggt. Jag, som brukar vara hårdare än Fantomen, vill inte ändra en rad. Det är väldigt ovanligt.”

2 reaktioner på ”Feedback på manus”

  1. Åh vilket roligt besked i dessa ledsamma tider! Välförtjänt, vet ju hur hårt du jobbat för detta. Heja dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *