Ett första utkast

Otroligt nog har jag ett första utkast av manuset med arbetstitel ”Änkan”, dessvärre är utkastet endast på 36 600 ord. Jag behöver skriva det dubbla, eller nästan det dubbla. Suck.

När jag läser skrivtips, senast idag på nätet, som handlar om att stryka och inte skriva för mycket, skakar jag bara på huvudet. Jag har inte sådana böjelser, att skriva för mycket. Nej, jag är sparsam, eller snabb och effektiv, vill igenom scenerna fort, för fort, det är min läggning och min brist.

Nu börjar i alla fall arbetet med att se över manuset med ett fågelperspektiv, ligger scenerna där de ska vara och så vidare, händer allt i den ordning jag tänkt, vändningar m.m. Därefter gäller det att ”fläska” på. För jag tror egentligen inte att det behöver hända mer i manuset. Läste ut en Stephen King bok och tänkte på hans sätt att skriva (mycket, nästan för mycket ibland) i en scen går en person in i ett rum och ska hälsa på personerna där. King skriver en halv sida innan själva ”hejandet” kommer. Medan jag själv skulle skriva tre rader och sedan ”Hej”.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *