Drömmar

Jag har haft en dålig natt i äkta småbarnsanda. Inte fått många timmar sömn, och de få timmar jag fått har varit upphackade. Men efter midnatt drömde jag inledningen på en novell. Den var obehaglig, riktigt obehagligt med förtäckta hot och våld. När jag vaknade låg jag vaken i över en timma och försökte komma tillbaka in i drömmen. I ett tillstånd av sömnig vakenhet drömde/fantiserade jag färdigt drömmen med ett blodigt slut. Sedan, där på natten vid klockan 02.00 får jag för mig att den här idén har redan skrivits. Stephen King har redan gjort den här…

Kanske var jag inte riktigt vaken när jag grunnade på drömmen och huruvida någon redan skrivit den. Hur som helst. På morgonen skrev jag ner drömmens början och mitt efterkonstruerade slut. Och idén är fortfarande bra. Nu, flera timmar senare, är det fortfarande bra. Annars kan idéer jag får om natten vara toppen just då i mörkret, men inte vara lika bra sedan. Dessutom kan jag inte alls komma på att King har skrivit den här berättelsen, inte alls. Men nåt känns bekant… Kanske för att få historier är helt egna, det mesta är ju redan berättat.

Att få idéer genom drömmar är i vilket fall som helst mycket ovanligt för mig. Det händer typ aldrig. Novellen passar eventuellt in i en novellsamling jag vill skriva. Åh, vad sugen jag är på att skriva nu! Men har inte tid. Måste sitta med andra manus och redigera, blä!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.