Dåliga besked

Fick precis 3 noveller refuserade av veckotidning. Jag brukar se refuseringar som en anledning och uppmaning att jobba hårdare och tvinga mig att bli bättre. Men idag. 3 refus på ett bräde… Nu säger jag mest till mig själv att lägga av!

Det ska tydligen inte vara lätt eller gå spikrakt framåt…

Och framgången som kommer sedan kommer att vara så mycket större tack vare alla motgångar. Man lär sig i motvind och bla bla bla. Ord som inte alls tar fäste i mig just nu. Tänk så kortvarig glädje och framgång ändå kan vara. Jätteglad för att mina krönikor går bra, för att i nästa stund vilja grina över ett mejl med 3 refuserade noveller.

Jag tyckte det gick så bra nu, men hybris och övermod straffar sig, här kommer en släng bitter ödmjukhet som tar ner mig på jorden igen. Tvivlar på om jag vill fortsätta skriva noveller, tänker jag tjurig som en barnunge.

2 reaktioner på ”Dåliga besked”

  1. Tidningar som Året Runt köper säkert bara in 50-75 noveller om året. Det är nog inte så lätt att sälja för det finns tusentals som skriver. Du skriver bra. Har precis läst din krönika som är publicerad idag. Vi har nog alla sådana dagar när vi inte tror på oss själva. Det är bara att fortsätta skriva och skicka in. En del veckotidningar svarar inte ens. En refuserad novell behöver inte innebära att man är dålig skribent. De har så många noveller att välja mellan. Det är bara att fortsätta att mailbomba.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *