då var det alltså nytt år…

… och nya romanmanus som väntar på att skrivas! Vilken, av alla idéer, ska jag välja?

Jag var inne på ett nytt barn/ungdomsmanus, men tror ändå jag väljer att skriva en ny vuxenroman. Det finns en idé (arbetsnamn: Änkan) som lockar på mig ganska starkt.

Sedan finns det en spännande släkthistoria (på min mammas sida) som utspelar sig på 1850-talet där jag har tillgång till mycket dokument såsom obduktionsprotokoll och förhörsdokument m.m. Min släkt tycker att berättelsen behöver skrivas ner och inte gå förlorad så jag tänker att det kanske kan vara kul att skriva förloppet i gestaltad romanform. Fast jag trodde aldrig jag skulle skriva något historiskt… Men det är så bra och lärande att skriva i olika genres så det kanske kan vara något + att släkten blir glad. I sådana fall kommer jag trycka upp boken själv (alltså inget manus till förlag eller försäljning) utan bara ge till släkten som har intresse av berättelsen 🙂

Målsättningen under 2018 är att skriva två manus. Sedan MÅSTE jag arbeta färdigt med barn/ungdomsboken om Axel och prova att skicka den till förlag, men ärligt talat är jag trött på skicka manus till förlag… Jag vet ju vad som väntar: refus och åter refus 🙁 Ärligt talat tror jag inte ens att mina manus blir lästa (fast jag fattar, även om de blir lästa är det såklart inte lika med publicering).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *