Bästa refuseringssvaret!

Fick det här i inkorgen precis nu från Alfabeta Förlag (det gäller manus ”tre till fyra andetag” som jag skickade till dem i september 2017 och helt räknat bort): ”Tack för att vi fick läsa ditt manus! Vi ber om ursäkt att vi har dröjt med svar. Vi tyckte att det stod ut i mängden och läste det med intresse, men tyvärr har vi inte möjlighet att anta det för utgivning. Konkurrensen är mycket stor och det är bara en liten del av de insända manuskripten som slutligen antas för utgivning. Lycka till i framtiden!”

Och jag blir jätteglad och taggad 🙂 Jag vet att jag blev refuserad, men refuserad MED FEEDBACK!!! Vi tyckte att det stod ut i mängden och läste det med intresse.

Detta är stort för mig 🙂 Vi tyckte att det stod ut i mängden och läste det med intresse.

Allt som jag kan tolka som respons på att jag faktiskt kanske kan skriva när allt kommer omkring vill jag ta åt mig av.

Jag kan nu tänka att mitt manus: tre till fyra andetag, inte är så dåligt skriven trots allt (men jag vet att jag borde jobba igenom det ännu mer och förbättra det).

Jag har tidigare tänkt så här (vilket jag känner bekräftas lite nu): manus som refuseras görs inte alltid det för att de är dåliga. Men som sagt konkurrensens är hård och manuset ska passa förlaget och marknaden och falla i smak hos just den personen på förlaget som sitter med just mitt manus framför sig och ögnar trött igenom det första kapitlet. Men framför allt så ska MANUSET BLI LÄST, och detta tror inte jag att alla manus blir, utan får ett standardrefus bara sådär. Jag tolkar ovanstående mejl som att mitt manus faktiskt blivit läst, med intresse till och med.

Men medan jag skriver det här inlägget hinner jag dock tänka: Sådär skriver dom till ALLA. Dom tar säkert alltid lång tid på sig att svara och då skriver dom sådär. Jag ska inte ta åt mig. Det är säkert deras standardsvar…

2 reaktioner på ”Bästa refuseringssvaret!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *