att lyckas sälja noveller

Jag får lite kommentarer/mejl från läsare av den här bloggen (jag som inte trodde jag hade några läsare!) där man undrar lite över det här med att lyckas sälja noveller till veckotidningar.

Jag har till dagens datum sålt 5 stycken till veckotidningen Året runt, så det är kanske inte så mycket… Jag är verkligen ingen expert på detta med att skriva noveller. Men jag funderar på, då jag tror att intresset finns, att kanske skriva ett längre inlägg om detta på bloggen. Dels om vad man ska tänka på när man skriver för veckotidning (tex vad ska novellerna handla om/tema osv) , samt hur man går till väga för att få kontakt med rätt person och lite hur det går till vid en eventuell försäljning. Eller kanske inte ett blogginlägg förresten, utan ”nåla dit” en sida om detta under en rubrik i höger fältet. Där kan jag beskriva hur jag lyckades med mina noveller och dela med mig av mina tankar och skrivtips… eller vad tror ni? Är detta intressant för folk att ta del av?

4 reaktioner på ”att lyckas sälja noveller”

  1. Skulle vara intressant att läsa. Jag har skickat in till Året Runt och fick till svar att de får in så mycket. Försökt med Hemmets veckotidning men inget svar. Just nu glädjer jag mig åt antologin ”Jul igen ”.

    1. Det förvånar mig inte att veckotidningarna får in mycket. Vi är många där ute som skriver noveller och vill bli lästa. Men jag vill gärna tro att vi lever i ett generöst universum och att det finns plats för oss alla 🙂

  2. Det skulle vara intressant att läsa lite om det, har du lagt något inlägg om att skriva för veckotidningar som jag kan hitta på din sida?

    1. Hej, kul att du frågar. Det blev aldrig att jag skrev mer om detta då jag blev osäker på om ”lilla” jag verkligen har något att säga om saken… Hehe. Osäker, som man kan vara. Men jag borde faktiskt skriva lite mer ordentligt om hur jag har gjort för att sälja till veckotidningar så det kommer ett inlägg 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *