Att inte skriva

Att inte skriva på en vecka. Skönt. Att faktiskt ha semester. Jag sitter framför dator ganska mycket eftersom även mitt brödjobb innebär skrivande och glo på dataskärm. MEN tanken är fri, som jag tänker. Jag kan inte låta bli att tänka på det jag vill och ska skriva. Som aktuella novelltävlingar. Och  nu har jag idén klar till Skriva tidningens novelltävling.

Så medan jag gungade min dotter snurrade ord, meningar och scener runt i huvudet. Mobilens anteckningsfunktion är ganska full nu.

Att vara ute och promenera med den människan jag tycker bäst om i hela världen, lukta och se naturen, och låta tankarna sväva är gynnsamt för kreativiteten. Det kanske är bra att växla mellan intensiva skrivfaser och andra, oskrivande, faser.

 

2 reaktioner på ”Att inte skriva”

  1. Hej
    Vilken av dem? De har även en mindre tävling. Själv försöker jag hitta inspiration till tävling med temat jul/nyår.

    1. Hej, jag har en idé för Skriva tidningens stora novelltävling med deadline i augusti (fast jag vet att det inte är lönt att skicka ett bidrag, jag kommer omöjligt vinna), men oxå en idé för deras ”vanliga” tävling. Ska sätta mig nu och skriva medan idéerna känns varma och aktuella 🙂 Novelltävlingen på tema jul/nyår har jag en vag idé om, tror att det lossnar mer närjag väl sätter mig skriver, är ju deadline ganska snart och det är en tävling jag verkligen vill skicka ett bidrag till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.