Annars då?

Annars jobbar jag vidare med manuset som går under arbetstitel: ”Änkan”. Jag har skrivit ca 15 tusen ord, vilket motsvara 34 sidor i Word. Men det är bra bit kvar till 70 tusen ord.

Och nu har det hänt som brukar hända med mig när jag skriver. Inledningsvis känner jag alltid: Det här kommer bli den bästa boken jag skrivit… den är sååå spännande. Sedan, när jag skrivit ur mig boken, tycker jag inte den är så bra eller spännande längre.Och där är jag nu.

Inför det här manuset har jag för ovanlighetens skull skrivit ”ur mig” boken genom en synops. I vanliga fall skriver jag bara och så löser sig saker på vägen och jag blir själv överraskad under skrivandes gång.

Men nu sitter jag här, vet allt som ska ske, känner mig uttråkad och mest tom.  Jag tycker inte jag får till gestaltningen eller scenerna. Det ter sig klyschiga och B. Jag vet att jag sedan fixar till det språkliga när jag redigerar manuset, men varje ord och mening känns bara så B just nu.

Men nu lägger jag manuset på paus, för jag behöver engagera mig på en novell till novelltävlingen ”Folktro”: https://morkersdottir.com/2018/02/03/novelltavling-pa-temat-folktro/

Den novellen ska vara på minst 8 tusen ord (jättemycket ju) och deadline redan sista april.

Vad skriver ni andra skrivande själar på där ute just nu?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *