Alla böcker är inte för alla

Hur var det nu? Måste det vara roligt jämt?

Måste inte alltid läsning (bortsett från när man går i skolan) vara rolig och/eller underhållande/spännande/fascinerande/lärande och så vidare?

Jag försöker läsa den här boken Writing down the bones av Natalie Goldberg … hmm. Vet inte riktigt vad jag ska säga. Nu har jag bara kommit 50 sidor av ungefär 200, så det kanske är för tidigt att säga något alls. Kanske är det engelskan, eller den lilla mängden sömn jag får (läs: bebis fel 🙂 ) men jag blir oerhört sömnig av boken och vet inte vad jag lär mig, om något. Det är mest reflekterande. Och jag föredrar nog mer handfasta tips och råd …

Kul titel på det här kapitlet dock:

Det är något för mig att tänka på som gärna vill att det ska gå FORT SOM ATTAN när jag skriver. Vilket faktiskt har sina fördelar. Det är lättare att hålla kontakt med berättelsen och text generar text = lättare att hamna i flow.

Men visst är det så. Att skriva en bok är inte som en hamburgare från en snabbmatskedja, det är slow cooking som författaren skriver. Tid är nämligen oxå bra för texten som får mogna och ge mig som författare mer distans = gör mig till en bättre redigerare.

Jag ska verkligen försöka läsa färdigt boken och återkommer om den har några bra tips, men annars tycker jag nog att livet är för kort för ”dåliga”/ointressanta böcker (alla böcker är inte för alla).

Brukar ni läsande människor slå igen en bok om den inte fångar er? Eller är ni lojala (mot vem eller vad kan man ju fundera på) och ändå läsa klart? Sådan har jag varit … Men insett att jag behöver prioritera min tid.

Hur många sidor/kapitel läser ni, innan ni ger upp?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *